Kenapa Saya Pilih Produk Shaklee Untuk Keluarga Saya?

pengedar-shaklee-produk-shaklee

Mengimbas kembali kenangan macamana mama fas boleh pilih dan guna produk Shaklee ni ialah atas  sebab nak cari supplemen untuk mak abah mama fas dan juga untuk kulit kusam mama fas. Dalam dok cari-cari dalam pak goggle tu, tersangkut pulak dengan satu pemilik blog yang kini merupakan upline mama fas iaitu Master Salwa Al’Izzah.

 

 

pengedar-shaklee-produk-shaklee

 

Haaa…rasanya agak berbulan jugak  mama fas dok ulang bukak tutup blog mentor  a.k.a mami Salwa mama fas tu. Entahla pasaipa macam melekat ja jari tu kat blog dia…ada tarikan magnet kat situ….kuikuikui..agak mama lah, mami dok berdoa agar Allah hantar orang macam mama fas ni untuk dia bantu, itu yang melekat tu….:)

.

 

Pastu mama fas antar email dan mami pun balas…selepas berbalas email…mama decide untuk beli dan daftar ahli terus sebab nak murah punya pasai dik non oii…hehehehe..

.

 

Sampai sekarang mama fas  sekeluarga masih terus mengamalkan makanan tambahan dari produk Shaklee sebagai rutin penjagaan kesihatan. Anak-anak mama fas pula paling suka Chewable Vita C, Vitalea for kids dan OmegaGuard. Sekali mintak coklat, mama sumbat  vitamin. Haa…nasib baik Vitamin c tu murah ja..kunyahla berapa kali sehari pun….kalau lebih ianya akan dikeluarkan melalui  air kencing…in shaa allah tidak memudaratkan …kekekekeke… Vitalea  for Children cukupla mama fas bagi sekali sehari dan OmegaGuard mama fas bagi selang sehari.

.

 

Paling penting anak-anak sihat dan kita pun jadi sihat bila tengok mereka sihat dan ceria. Pengalaman anak mama fas yang kedua, Nina mengalami serangan asma sebanyak 2 kali pada  awal tahun 2015 membuatkan mama fas sentiasa dalam keadaan berjaga-jaga…kalau Nina selsema dan batuk, memang risau. Alhamdulillah sejak 2 kali serangan tu sampai sekarang belum lagi Nina kena serangan asma walaupun dia batuk selepas selsema..kalau batuk pun dalam tempoh dua minggu dan biasanya dalam seminggu alhamdulillah dah baik sepenuhnya…

.

 

Selain itu, mama fas pilih produk Shaklee dan terus mengamalkannya sampai sekarang adalah kerana salah satu produk Shaklee iaitu Ostematrix sangat menyenangkan urusan mama fas… bermula dari mama mengandungkan  anak ketiga sehinggalah bersalin dan  berpantang, Ostematrix sangat memudahkan urusan mama fas ke toilet.  Aktiviti membuang mama  sangat  lancar dan buasir pun tidak seteruk berbanding masa mama mengandung dan berpantang anak pertama dan kedua disebabkan masalah sembelit dan buasir yang teruk…

.

 

Kalau nak tahu tentang pengalaman mama fas yang sebelum ni fobia ke jamban boleh baca testimoni  mama DI SINI. 

 

 

Sebenarnya hampir kesemua produk Shaklee mama fas makan. Cuma antara produk Shaklee yang wajib ada dan tak putus adalah Vitalea, Bcomplex, SR Vita C, Alfalfa, Ostematrix, Lecithin dan ESP.  Vivix, Omegaguard, Carotomax pun ya sebab mak mama fas memang ambil untuk kesihatan mata, tekanan darah tinggi dan keseluruhan tubuh.

 

 

Bukankah kita semua wajib menjaga kesihatan kita?. Kalau anda belum pernah lagi memulakan pengambilan supplemen, apa kata anda cuba produk Shaklee. Terus terang dan yakin mama fas cakap, kita tak mungkin akan dapat nutrien yang seimbang seperti yang sepatutnya pada zaman sekarang. Supplemen tambahan sudah menjadi satu keperluan dan keutamaan  yang perlu dipertimbangkan. Pemakanan pada hari ini sangat tidak sihat. Tapi, jika anda yakin  anda dapat zat yang cukup sempurna mungkin anda tidak perlu kepada supplemen. Apapun pilihan adalah dari diri sendiri.Selain itu, jika sekarang anda ada mengambil  supplemen brand lain tapi belum merasai manfaatnya, cuba beralih kepada produk Shaklee pulak…Mana tahu lepas ni anda pun akan jatuh cinta dengan produk Shaklee…:)

 

 

Salah satu contoh tanda syukur kita adalah menjaga nikmat kesihatan yang Allah bagi ni sebaiknya supaya kita dapat gunakan nikmat ini untuk beribadah, bekerja dan sebagainya kerana Allah Taala. Apa guna ada duit yang banyak tapi kesihatan kita tak jaga dan kerap sakit?…

 

Jika kita sakit sekalipun setelah kita sudah berikhtiar menjaganya sebaik mungkin, maka bersyukurlah. Sesungguhnya Allah yang mengizinkan kita sakit atas tanda rasa kasih dan sayang-Nya jua sebagai penghapus dosa-dosa kita. 🙂

.

.

Sharing is Caring..:)

 

Hubungi mama fas untuk sebarang pertanyaan 🙂

Hubungi pengedar Shaklee Jitra,Alor Setar,Pengedar Kedah

 

 

sharing is caring,pengedar shaklee Kedah,pengedar shaklee Jitra,Alor Setar,

 

 

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
ˆ