13 Sebab Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee Online

shaklee-natural-safe

Mama fas suka sangat nak share pasal Shaklee dan bisnes Shaklee dengan anda semua. Kalau boleh nak anda semua pun jatuh cinta dan pilih Shaklee macam Mama fas jugak. Mama fas mula tahu pasal Shaklee pun agak terlewat dari orang lain iaitu tahun 2010 tapi tahun 2013 baru start guna dan makan produk Shaklee . Shaklee bertapak di Malaysia pun dah lama..lebih kurang 28 tahun dah.

 

 

shaklee-natural-safe

Jom Mama fas cite sikit pasal Syarikat Shaklee. Yala, anda kena la tahu asal usul Syarikat kan, baru la rasa yakin walaupun anda mungkin dah tau pasal produk Shaklee  sikit-sikit..mana tahu lepas ni tergerak hati nak buat bisnes Shaklee..kan..kan..kan..? 🙂

 

13 Sebab Kenapa Pilih Bisnes Shaklee Online??

 

 

Kat bawah ni adalah Profile Syarikat Shaklee yang anda perlu tahu. Pastinya Shaklee bukanlah calang-calang syarikat tau! Bukan syarikat yang baru berusia 10 tahun atau 20 tahun..:)

 

Jom kita sama-sama kenal..:)

.

.

1) Syarikat Shaklee dan Produk Shaklee diasaskan dan dihasilkan oleh Dr Forrest C Shaklee.

 

 

dr-forest-c-shaklee

Dr Forest C Shaklee

 

 

Kalau anda jenis yang percayakan cakap doktor je…maka pilihan anda tepat. Sebab pengasas produk Shaklee ini merupakan seorang doktor..:) Kalau anda rasa anda sakit teruk sampaikan ingat tiada penawar buat anda..fikirkanla semula dan teruskan berikhtiar…Beliau juga dahulunya merupakan seorang pesakit Tibi juga seorang pesakit Kanser. Namun berjaya sembuh dengan keyakinan beliau terhadap fitrah dan alam semulajadi.

.

.

2) Syarikat Shaklee dah wujud sejak 1956. Tahun ini genap syarikat Shaklee berusia 60 tahun.

 

early_shaklee_office

 

Haa…lamakan? Pada Mama fas, kalau sesuatu syarikat tu dah bertahan dan kekal lama macam ni…memang terbuktilah syarikat ini merupakan sebuah syarikat yang kukuh. Tiada sangsi lagi untuk kita terus berada bersama di dalamnya..:)

.

.

3) Produk Pertama Shaklee dihasilkan sejak 101 tahun dulu iaitu Vitalea dengan nama asalnya ialah Vitalized Minerals. Asal dari Vitalized Minerals inilah terhasilnya  nama singkatan VitaMin!!

 

shaklee-vitalized-minerals

Jadi, asal usul nama vitamin tu dari Shaklee tau! Shaklee lah pelopor kepada kewujudan makanan tambahan yang pertama di dunia.

Pastinya pilihan anda adalah SANGAT BIJAK dan TEPAT bila memilih Shaklee sebagai sumber makanan tambahan anda..!

.

.

4) Shaklee adalah syarikat YANG SANGAT SANGAT MEMENTINGKAN KEBERKESANAN PRODUK dan KESELAMATAN UNTUK MANUSIA  dan ALAM.

Sebab itulah setelah 41 tahun Vitalea dimakan dan TERBUKTI SELAMAT tanpa ada manusia yang keracunan, rosak hati, rosak buah pinggang  akibat makan vitamin ini, barulah Dr Shaklee bangunkan satu syarikat untuk memasarkan produk Shaklee secara MLM.

Di samping itu, bahan buangan dan hasil dari produk Shaklee juga dipastikan selamat dan tidak merosakkan bumi.

.

.

5) Shaklee bermula dengan produk Vitamin dan pembersih organik Basic-H yang terhasil secara semulajadi daripada hasil pembuatan Vitamin.

 .

 .

6) Sehingga hari ini, Shaklee masih kekal dengan Vitamin dan produk pembersih sebagai produk utama, dan skin care serta water filter sebagai produk sampingan.

 .

 .

7) Setiap tahun Shaklee membelanjakan RM 1 BILLION untuk R&D setiap produk yang ada. Cuba check produk supplement lain  yang kita sedang makan selain Shaklee sekarang, ada ke ada syarikat tu laburkan sekurang-kurangnya  RM 10 Juta untuk R&D (kajian penyelidikan & pembangunan / penambahbaikan produk?)

.

.

8) Produk-produk Shaklee mempunyai Landmark study atau Kajian Klinikal yang dijalankan oleh pihak ketiga bagi memastikan produk Shaklee SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN dan SENTIASA MESRA ALAM. Hasil Kajian pula akan dicetak dalam jurnal untuk rujukan awam tau.

 

landmark-study

Ini adalah bukti jelas betapa Shaklee komited dan telus dengan JAMINAN yang ditawarkan.

.

.

9) Shaklee tidak membazirkan wang untuk tujuan marketing. Sebab itu bisnes Shaklee boleh bertahan walaupun dalam keadaan ekonomi merudum sekalipun kerana  modal marketing Shaklee  adalah manusia. Sebab itu Shaklee memilih  MLM sebagai MODEL BISNES, bukan trading, bukan SLM , bukan sistem  binari, bukan head hunting, bukan borong.

 .

 .

10) Shaklee tidak pernah gagal membayar bonus kepada semua pengedarnya  sejak 60 tahun. Malah sistem pembayaran bonus Shaklee sendiri dipatenkan jadi ia langsung TIDAK BOLEH DICIPLAK oleh mana-mana syarikat yang lain.

 .

 .

11) Shaklee sudah bertapak di Malaysia sejak tahun 1988 iaitu 2 tahun setelah Dr Forest C Shaklee meninggal dunia. Jadi sudah 28 tahun tau…

 .

 .

12) Shaklee ditunjangi oleh barisan 60 saintis Shaklee. Ada antara mereka adalah yang memenangi NOBEL PRIZE dan berpangkat professor. Saintis inilah yang sentiasa, setiap hari memastikan produk Shaklee adalah selamat dan jika ada penambahbaikan merekalah yang akan segera melaksanakan pembaharuan ini….

 .

 .

 

 

barisan-saintis-shaklee

.

.

13) Shaklee tidak memiliki ladang sendiri kerana Shaklee sangat mementingkan kualiti. Jika ladang yang Shaklee lantik tidak memenuhi  SYARAT KUALITI yang Shaklee tetapkan, maka SHAKLEE AKAN DISCARD semua hasil ladang dan akan mencari ladang baru. Mahu tidak mahu, syarikat yang dilantik akan memastikan hasil ladang mereka memenuhi standard yang ditetapkan agar mereka tidak mengalami kerugian

.

.
Shaklee sedar, sekiranya mereka  mempunyai  ladang sendiri, katakan ada sedikit kerosakan  hasil tumbuhan, mutu tanaman tidak memenuhi piawaian , maka Shaklee sudah tentu sayang nak reject dan menanggung kerugian sebab dah mengeluarkan kos yang banyak  untuk baja, tanaman dan sebagainya….

 

 

Oleh kerana itu, pilihan yang tepat adalah outsource kan perkara tersebut kepada pihak lain. Seterusnya kualiti tetap terpelihara.Lagipun Shaklee tak mau membuang masa dengan hal ehwal penanaman. Jadi, Shaklee hanya FOKUS dalam MENGHASILAN PRODUK BERMUTU DARI BAHAN MENTAH TERBAIK…..

 

 

 

Waahhhh…amacam? Bestkan Shaklee..??.:)

.

.

Apalagi…Mama fas dah buat pilihan yang bijak..

 

 

Anda bila lagi?

 

 

Hubungi Pengedar Shaklee,set berpantang shaklee, set bersalin shaklee Kedah, Jitra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
ˆ