Alfalfa Complex Shaklee Herba Kaya Klorofil 1001 Manfaat

Alfalfa Complex Shaklee

Ini la Alfalfa Complex Shaklee tau. Bagi yang belum pernah tengok.. ūüôā Hari-hari Ma Fas telan hihihi. Maklumla baru lepas ¬†bersalin 31 Mei 2017. Jadi, bila tak ambil ni rasa macam tak best. Bagus sangat untuk mommies yang ¬†dalam pantang ambik Alfalfa Complex Shaklee ni. Badan rasa bertenaga di samping bantu buang angin dalam badan. Sebaiknya berterusan la mengamalkannya walaupun lepas berpantang. Selain bantu mengecutkan rahim, ia juga bantu dalam merangsang penghasilan susu ibu. ¬†Ma fas juga¬† pernah ceritakan penglaman mengambil Alfalfa ¬†Complex masa berpantang yang lepas DI SINI.

 

Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa Complex Shaklee

 

Kalau nak tahu, ia adalah  satu produk signature dalam Shaklee. Jadinya, Alfalfa Complex Shaklee ni  berbeza la dari Alfalfa-alfalfa lain yang ada dalam pasaran. Kalau anda  pernah jumpa Alfalfa sprout kat pasaraya, itu jenis sayur  dan khasiatnya tak sama berbanding  Alfalfa keluaran Shaklee.

 

Alfalfa Complex Shaklee

 

APA ITU ALFALFA?

 

 

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan herba atau nama saintifiknya Medicago sativa. Alfalfa sudah sangat popular dan telah digunakan sejak lebih 2500 tahun dulu kerana khasiatnya yang sangat banyak kepada kesihatan manusia.

 

 

Apa yang menjadikan Alfalfa Complex ini istimewa ialah kerana kebanyakan nutrisi yang terkandung di dalam Alfalfa tidak terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran lain.

 

 

Ia mengandungi vitamins A, C dan E, kalsium, potassium, fosforus, iron, magnesium copper, zink, boron, kromium, molibdenum, mangan, beta-carotene dan juga 300 zat-zat  lain.

 

 

Sebab tu Alfalfa ni turut terkenal dengan jolokan RAJA SEGALA TUMBUHAN.

 

 

9 PERBEZAAN ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

 

 

Oleh kerana Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang dibangunkan oleh Dr Shaklee pada tahun 1950 an, jom kita tengok perbezaan Alfalfa Complex Shaklee yang menjadikannya begitu istimewa.

  • Ditanam secara organik di California di atas tanah yang subur dan udara bebas pencemaran.

 

  • Bebas dari penggunaan racun perosak, herbisid dan hanya menggunakan baja kompos.

 

  • Tumbuhan Alfalfa mempunyai akar yang panjang dan¬† menjunam jauh ke dalam tanah sehingga mencapai 20 kaki ke dalam tanah. Akar yang sangat panjang inilah membolehkan zat dan mineral diserap dengan sangat banyak dari dalam tanah ke dalam seluruh bahagian pokoknya terutama daun.

Alfalfa Complex Shaklee

  • Tumbuhan alfalfa yang matang dan cukup sekurang-kurangnya 2 tahun membesar SAHAJA dipilih.

 

 

  • HANYA DAUN Alfalfa yang sihat dan matang serta kaya klorofil sahaja digunakan dan bahagian lain dilupuskan

 

  • Keseluruhan proses dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan yang sangat ketat dan teliti dari peringkat pemilihan baka Alfalfa lagi.

 

  • Daun-daun Alfalfa diproses dan dikeringkan dengan udara dan cahaya secara alami atau semulajadi tanpa menggunakan pemanasan apatah lagi bahan kimia bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya.

 

  • Di uji secara klinikal dengan kos yang sangat tinggi untuk memastikan mutu, keselamatan, keberkesanan dan kualiti unggul dikekalkan

 

  • Setiap tablet mengandungi 300mg Alfalfa dan 10 biji Alfalfa membekalkan nutrisi menyamai 1 gelas susu

 

 

MANFAAT PENGAMBILAN ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

 

 

Alfalfa bagus diambil oleh semua orang bukan untuk mommies ja. Anak dara, mak dara  dan lelaki pun boleh.

Selain sumber vitamin K yang membantu pembekuan darah yang sihat dan normal, banyak lagi manfaat kebaikan yang bakal diterima badan kesan dari pengambilan Alfalfa yang betul dan konsisten.

 

 

Antaranya  :

  • Detox

Bantu dalam proses detox usus, detox darah dan detox logam berat dari otak (melalui bimbingan pengambilan yang betul)

  • Mengalkalikan darah

 

  • Membantu menurunkan kadar gula dalam darah.

 

  • Membantu menghilangkan alahan.

Mengurangkan kejadian gatal-gatal termasuk urticaria/ kelopak garam. Bantu hilangkan resdung, kurap,bau badan,bau mulut

 

  • Membantu memerangkap lemak dan kolesterol

 

  • Membantu melawaskan kencing, mengurangkan dan menghilangkan bengkak air seluruh badan.

 

  • Membantu mengeluarkan angin dari perut dan usus.

 

  • Membekalkan tenaga dan mengurangkan keletihan

 

  • Melegakan sakit artiritis

 

 

 

 AWAS

Jika anda ada tanda-tanda penyakit auto immune seperti SLE, anda TIDAK BOLEH mengambil alfalfa kerana sifatnya yang sangat kaya dengan zat berkemungkinan menimbulkan tindak balas alergi mungkin boleh mengganggu sistem tubuh pesakit berkenaan.

 

 

Anda boleh membuat pembelian terus dari Shaklee ke rumah anda dengan KLIK di bawah.

 

 

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE (S) – 330 biji

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE (L) – 700 biji

 

 

Klik : Daftar Ahli Shaklee untuk mendaftar dan membeli Alfalfa Shaklee pada harga ahli yang jauh lebih menguntungkan.

6 Comments to Alfalfa Complex Shaklee Herba Kaya Klorofil 1001 Manfaat

  1. Munirah says:

    Alfalfa Shaklee terbaik!

  2. yantie says:

    Banyak manfaat alfalfa ni ye ?

  3. Nina Farhana says:

    Sangat banyak manfaat Alfalfa Shaklee ni terutama untuk ibu-ibu yang bf baby ūüôā

  4. Suria combi says:

    Alfalfa bagus.. pompuan boleh makan, lelaki pun boleh guna.. sama2 terima khasiat..

  5. Saya pun makan alfalfa. Sangat bagus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
ňÜ