Pengedar Vivix Shaklee

now browsing by category

 

Set Mengandung Shaklee 2018 | Pilihan Para Ibu Bijak

Ibu-ibu tengah survey Set Mengandung Shaklee ya..:) Apa kata bapa mithali hadiahkan la Set Mengandung Shaklee ni untuk isteri tercinta yang tengah mengandungkan permata hati tu kannn.   SET MENGANDUNG SHAKLEE     Cabaran Ketika Mengandung   Banyak cabaran dan situasi yang dilalui bagi setiap ibu dalam melalui proses mengandungRead More

Cara Atasi Hb Rendah Semasa Mengandung

hb rendah semasa mengandung

Isu hb rendah semasa mengandung ni memang selalu sangat  dengar. Bukan dengar ja, Ma Fas sendiri pun pernah alami hb rendah semasa mengandung ni bila masuk kandungan 5 bulan ke atas..huhu. Jadi, bagi para ibu yang tengah mengandung tu jangan rasa diri ibu sorang-sorang ja yang alami ya. Tapi, janganRead More

7 Ubat Kencing Manis Berdasarkan Petua Tradisional

Biasanya petua dikaitkan dengan pengambilan akar kayu dan daun herba . Kali Ma Fas nak kongsi tentang ubat kencing manis berdasarkan petua tradisional. Pernah juga tulis pasal petua kencing manis DI SINI. Kita sedia maklum orang yang mengidap kencing manis atau diabetis ada tanda-tanda awal yang boleh dikenalpasti. Tentang simptomRead More

Simptom Kencing Manis Peringkat Awal

kencing manis

Ada di kalangan saudara Ma Fas yang mengalami penyakit diabetis atau kencing manis. Pada awalnya mereka tak sedar pun yang mereka sudah ada simptom kencing manis. Bila dah disahkan melalui ujian darah baru tau yang selama ni mereka dah ada kencing manis. Kalau Ma Fas sembang-sembang dengan jiran-jiran atau kawan-kawanRead More

Khasiat Peria Katak : Bantu Turunkan Kadar Gula Dalam Darah

khasiat peria katak

Siapa pernah makan peria katak? Baru-baru ni ada orang bagi kat Ma Fas peria katak ni. Buahnya tak berapa besar pun. Tapi khasiat peria katak ni sangat bagus untuk kesihatan. Kalau selalu diamalkan ia dapat mengurangkan kadar gula dalam darah bagi mereka yang ada penyakit kencing manis atau diabetis. KalauRead More

Resepi Peria Katak Goreng Mak L Sempoi

Wahh..plan nak masak apa esok uoolllss.. ? Harini saja syok syok nak up resepi peria katak goreng..Ma fas tau..banyak dah orang up resepi peria katak..tapi ni Ma fas up untuk simpanan dan rujukan sendiri akan datang…hihi Sebenarnya, ada sorang jiran Ma fas ni. Ma fas panggil dia Mak L..Mak LRead More

GLA COMPLEX SHAKLEE Lebih Baik Dan Berkesan Dari Evening Primrose Oil

gla complex shaklee

Selalu orang perempuan cari EPO atau Evening Primrose Oil untuk kesihatan wanita. Shaklee pun ada juga supplemen macam EPO iaitu GLA Complex Shaklee tapi lagi bagus kesannya dari EPO tu. Dalam EPO yang biasa orang beli, ada bahan aktif  ni la iaitu GLA singkatan kepada Gamma Linoleik Acid sejenis sebatianRead More

Khasiat Garlic Complex Shaklee : Kapsul Bawang Putih Terbaik

Garlic Complex Shaklee, G

Sebelum kenal Garlic Complex Shaklee, Ma fas kalau goreng nasi, mesti tumis dulu bawang putih ketuk dan hirisan bawang. Sebabnya mak Ma fas cakap, bagus untuk kesihatan. Tambah pula orang bagi petua supaya makan bawang putih untuk tingkatkan imuniti badan..kalau ada tekanan darah tinggi pulak, bawang putih boleh bantu turunkan,Read More

Cara Detox Hati, Badan, Usus Dengan DTX Complex Shaklee

DTX Complex Shaklee untuk hati yang lebih sihat

Sebelum ni Ma fas pernah cerita tentang salah satu produk Shaklee iaitu DTX Complex di samping produk Shaklee lain yang telah diamalkan oleh Pakcik M dan beliau sembuh dari penyakit hati kecut DI SINI.       Apa yang kita tahu, hati adalah organ terbesar dalam badan. Boleh dikatakan hatiRead More

Kebaikan DTX Complex Shaklee Untuk Kesihatan Hati

Pernah sorang customer Ma fas, Pakcik M datang rumah untuk beli produk Shaklee dan dia ceritakan pengalaman mengamalkan DTX Complex Shaklee ketika mengalami masalah hati kecut..ya..hati pakcik ni menjadi kecut. Mengikut kisah pakcik M, dia mula sakit dia lepas balik dari oversea dulu. Waktu tu, pakcik M masih muda iaituRead More

ˆ