Fobia Ke Jamban Sebab Buasir, Hilang dengan Set Buasir Shaklee

testimoni ostematrix shaklee,sembelit,buasir

Salam Sejahtera,

Rasa macam lamanya tak  menulis. Agak sibuk kebelakangan ni…Tapi hari ni nak share la sikit story tentang pengalaman sembelit dan buasir. Pengalaman sampaikan mama fas jadi fobia. Fobia tiap kali terasa nak ke jamban disebabkan buasir. Sakit, pedih dan sangat tak selesa.

 

 

Buasir

 

Sebenarnya mama fas mula alami masalah sembelit dan buasir yang PALING TERUK masa mengandung anak pertama. Mula sembelit masa kandungan berusia 3 bulan. Bila dah start sembelit, mama fas  pun start makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran. Buah yang paling kerap mama fas makan adalah buah betik. Sayur pulak banyak makan sayur sawi. Alhamdulillah, sembelit berkurang. Tapi, buasir pula jadi bermula trimester ketiga. Bila perut dah besar, buasir memang tak boleh nak hilang dah sebab kesan dari tekanan perut yang semakin membesar.

 

 

Bila dah mengandung kali ke 2, masalah tetap ada. Buasir juga teruk bila masuk trimester ketiga juga. Dalam pantang usah cerita seksanya bila ada sembelit dan buasir.

 

 

Memang doktor ada berikan ubat untuk lembutkan najis serta ubat sumbat untuk kurangkan bengkak. Tapi macam tak sesuai pulak dengan mama fas. Makan ubat untuk lembutkan najis tu tapi mama fas masih tak terasa pun nak ke jamban juga. Kalau dah 3 hari pun masih tak ke jamban, sembelit la maksudnya. Bila melabur, sebelum nak keluar tu memang bengkak dulu la anus mama fas tu. Masukkan suppositori (ubat sumbat untuk kecutkan buasir) tu pun masih tak berapa nak kecut bengkak tu.

 

 

Sudahla ngilu dengan luka jahitan, ditambah pula dengan sakit pedih bengkak buasir tu.. Fobia ni sangat dirasakan ketika awal-awal lepas bersalin dalam tempoh seminggu ke dua minggu. Waktu ni memang agak kritikal sebab baru lepas bersalin. Jaga baby lagi, jaga diri lagi pastu ditambah dengan anak yang sorang lagi…haaiii….mencabar sungguh lepas bersalin.

 

 

Bagi anda yang tak pernah ada pengalaman begini, bersyukurlah. Anda tidak tahu betapa seksanya berpantang dalam keadaan tidak selesa dan sakit pedih begitu…huhuhu..

 

 

Dua pengalaman di atas banyak memberi kesan emosi pada mama fas.

 

 

Alhamdulillah, oleh kerana mama fas mengamalkan Set Bersalin Shaklee masa berpantang kali ketiga maka secara tidak langsung Set Buasir juga ada dalam tu. Jimat bukan.

 

 

Antara Set Buasir yang ada dalam Set Bersalin Shaklee adalah :

 

 

1- OsteMatrix Shaklee

OsteMatrix Shaklee
2- Omega Guard

OmegaGuard Shaklee

3- Esp Shaklee

ESP Shaklee

4- Zinc Complex

Zinc Complex Shaklee

5- Alfalfa Complex

Alfalfa Complex Shaklee, Alfalfa Shaklee



Anda juga perlu tambah dengan Vivix Shaklee yang sangat awesome serta  Herblax untuk cuci kerak-kerak lama melekat kat dinding usus kita tu agar sembelit dan buasir kita baik dengan cepat.

 

Vivix Shaklee

 

Herblax Shaklee

 

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi mama fas.

 

Hubungi pengedar shaklee Kedah,Jitra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

ˆ