Keluar Ketul Darah Sebesar Tapak Tangan Selepas Makan Alfalfa Shaklee Ketika Berpantang

darah bantal

Salam Bahagia,

Hari ni mama fas excited pulak nak share cerita dan pengalaman berkaitan satu produk Shaklee iaitu Alfalfa Complex Shaklee. Memang sangat rugi laa terutamanya ibu atau mama selepas bersalin yang tidak makan Alfalfa Shaklee. Bagi mama fas, pengalaman pertama berpantang sepenuhnya dengan Set Bersalin Shaklee memang sangat best terutamanya pengalaman keluar ketul darah sebesar tapak tangan selepas makan Alfalfa Shaklee. Mak Mama fas cakap orang panggil tu darah bantal.

 

 

darah bantal

gambar dari google

 

Haaa…mesti ada yang akan cakap…..alaaa….biasala….lepas bersalin mesti keluar darah nifas ketul-ketul…apa nak heran…..betul ke betul…..hehehe…

 

 

 

Tapi…untuk diri mama fas…pengalaman ini adalah yang pertama….berbanding 2 kelahiran dan berpantang sebelum ni…mama fas cuma keluar darah nifas ketul-ketul biasa je…taklah besar…tapi kali ni keluar ketulan darah yang sangat besar, sebesar tapak tangan mama fas…

 

 

 

Oleh kerana tiada bukti bergambar, maka mama fas dapt ceritakan ajalah kan…sebabnya ketika itu mama fas di toilet hospital takdak la pulak bawa telefon…..kalo tak boleh ambik gambar…hehehe…

 

 

 

Satgi ada pulak yang tanya…macamana boleh tau Alfalfa Shaklee yang boleh buat keluar darah ketul tu…

 

 

ALFALFA SHAKLEE

Alfalfa Complex Shaklee, Alfalfa Shaklee
Kalau tanya mama fas memang dengan yakin mama fas jawab Alfalfa Shaklee sebab memang mama fas tak makan supplemen lain selain dari Shaklee…..hehehe…mulanya hari pertama bersalin, mama fas makan dos biasa saja…3 biji tengahari, 3 biji malam tapi bila mama fas rasa rahim mama fas macam keras bila baring, ada rasa seperti ketulan bebola dalam rahim pada pagi kedua berpantang, terus mama fas makan Alfalfa Shaklee dalam dos yang agak tinggi…Alhamdulillah..hari ketiga, esoknya terus keluar ketulan darah tu…

 

 
Alfalfa Shaklee sememangnya sangat bagus diambil oleh ibu dan mama-mama yang dalam pantang. Alfalfa merupakan sumber serat atau fiber yang sangat  hebat. Ia mampu menyerap banyak air. Atas sebab itulah, mama sekalian perlu minum banyak air…supaya Alfalfa dapat bertindak dengan lebih efisien. Terutamanya ketika proses detoksifikasi.

 

 

Apabila air diserap, maka rahim dapat mengecut dengan sempurna. Tiadalah masalah rahim kembang. Segala ketulan atau darah beku yang ada dalam rahim juga akan keluar….jadi, jangan risau malah bergembiralah kerana badan mama semua akan sihat….maka lagi cepatlah rahim ibu dan mama kembali kecut seperti asal walaupun minum banyak air….:)

 

 

 

Selain itu, Alfalfa juga mampu merapatkan semula miss ‘V’ kita tu….hehehe…mestilah kan…kalau boleh memang mama fas nak  sangat la rapat semula macam anak dara…betul ke betul….:)

 

 

 

Antara kelebihan lain Alfalfa Shaklee ialah sebagai galactagogue. Alfalfa mampu merangsang pertambahan pengeluaran susu ibu…jadi, semuanya datang dalam satu pakej…sangat bagus kan Alfalfa Shaklee ni..

 

 

Jadi, jangan lupa..ibu atau mama dalam pantang lepas bersalin…. silalah  dapatkan Alfalfa Shaklee sekarang juga.

 

 

 

Selain mama fas, diharapkan mama-mama sekalian juga dapat merasai manfaat Alfalfa Shaklee.

 

 

 

Sebarang persoalan boleh tanya mama fas ye :

 

Hubungi Pengedar Shaklee Kedah, Jitra

 

Teringin nak beli Alfalfa Shaklee???

 

Boleh, KLIK di bawah ye :

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE (BESAR)

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE (KECIL)

 

 

 

 

 

sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

ˆ