Landmark Study Shaklee Bukti Produk Shaklee Berkesan Dan Selamat

landmark-study

‘Makan produk Shaklee banyak-banyak ni takpa ka?? Bukan sorang dua yang tanya mama fas soalan ni, tapi boleh dikatakan 40% customer  yang nak makan produk Shaklee akan tanya soalan yang serupa.

 

 

 

Biasalah kan…Anda makan produk lain-lain yang ada di pasaran  kekadang tu tak tanya banyak pun, yang kita concern dan tanya selalunya bila boleh baik cepat? Berapa hari boleh sembuh? Berapa hari boleh licin, putih, gebu? Tanpa memikirkan kesan jangka masa panjang, ramai yang berani meletakkan risiko kesihatan sendiri semata-mata untuk kesan segera.

 

 

 

Ini adalah fakta, kita kena dan seharusnya terpaksa menjadi seorang yang lebih bijak dalam memilih produk supplemen. Sangat bahaya..sebab produk yang diambil jika tidak selamat maka ia boleh merosakkan hati kita. Jangan terlalu terpedaya dengan promosi..kena kaji juga latar belakang sesuatu produk tu.

 

 

risiko beli produk tidak selamat

risiko-beli-produk-tidak-selamat

 

Ada ja produk baru, anda beli dan cuba. Tak salah pun anda cuba sebab memang kita mempunyai pilihan dan berhak membuat pilihan. Mama fas dulu pun cuba banyak juga supplemen…cerita 3 tahun sebelum ni la. Sekarang tidak lagi. Anda campur produk tu produk ni…sapu produk tu produk ni…kekadang tu sah-sah tak dak tanda halal, takdak pengesahan KKM, masuk dari  negara sebelah pun guna jugak tanpa banyak tanya dan takut. Bila dah puas cuba itu ini, bila nak makan supplemen Shaklee macam-macam anda tanya…Bila diberikan penerangan, bukti dan sebagainya baru nak percaya….huhuhu

 

 

 

Bukan marah..tapi kekadang simpati…mama fas lagi suka bila ditanya begitu..sebab mama fas boleh bagitau dengan jelas dan puas hati…anda berhak untuk tanya dan ambil tahu apa jua benda yang masuk dalam mulut dan perut sebab ia sangat penting..paling utama anda dapat menikmati manfaat  yang sewajarnya…

 

 

 

Sebenarnya supplemen produk Shaklee adalah semulajadi  seumpama anda makan buah anggur, bayam, karot, dan sebagainya. Yang pasti, zat akan terus dapat dan diserap seterusnya digunakan oleh sel dalam badan. Supplemen produk Shaklee sangat pantas larut  kerana itu juga ia langsung tidak membebankan buah pinggang anda. Ia bertindak secara harmoni dalam badan kita.

 

 

 

Tidak seperti  ubat-ubatan yang dihasilkan dari dadah dalam makmal. Ubat di dalam badan akan diproses di buah pinggang. Ubat pula memang akan memberi  kesan segera kepada tubuh kerana ia merawat simptom tertentu dan melibatkan enzim tertentu dalam badan sahaja.

 

 

 

Paling best ialah produk Shaklee mempunyai Landmark Study atau kajian klinikal yang dilakukan oleh pihak ketiga dan bukan dari Shaklee. Ia merupakan kajian secara menyeluruh bagi pengambilan berbilang suplemen. Penting ka untuk tahu Landmark Study atau Kajian Klinikal ni?? Bergantung…Setengah orang rasa ia begitu penting sebab ianya sesuatu yang masuk ke dalam badan. Setengah orang tak penting sebab baginya testimoni orang sudah cukup. Lain-lain tarak hal…hihihi..

 

 

 

Apa itu Landmark Study atau Kajian Klinikal?

 

Landmark Study adalah kajian secara menyeluruh bagi pengambilan berbilang suplemen. Di Shaklee, landmark study ini dilaukan oleh pihak ketiga yang tiada kaitan dengan Shaklee. Teorinya, penyakit mengambil tempoh masa antara 10 ke 30 tahun untuk bertapak, membentuk kemudian menonjolkan dirinya secara agresif dalam tubuh badan kita. Sebab tu pentingnya Landmark study di mana kajian dibuat untuk tempoh masa yang panjang.

 

 

 

Siapa yang Bertanggungjawab Melakukan Landmark Study Shaklee?

Landmark Study ini telah dijalankan oleh top saintis di UC Berkeley, Dr Gladys Block. Beliau bukan calang-calang saintis yang menjalankan kajian ini, tetapi merupakan orang yang terbaik dalam lapangan nutrisi.

 

 

 

Pada masa yang sama Roger Barnett yang merupakan CEO Shaklee juga mahukan data saintifik yang membuktikan Shaklee produk adalah terbaik berbanding produk suplemen yang lain.

 

 

 

Tidak banyak syarikat yang membenarkan pihak ketiga untuk menjalankan kajian ke atas produk mereka kerana ia boleh memberi impak kepada syarikat sekiranya hasil dari kajian menunjukkan produk mereka tidak berkesan, berbeza dengan Shaklee yang yakin dengan keberkesanan produknya.

 

 

 

Bagaimana Landmark Study ini dijalankan?

Landmark Study ini telah dijalankan ke atas 3 kumpulan sasar iaitu:

  1. Pengguna Shaklee yang telah mengambil suplemen Shaklee lebih 20 tahun
  2. Pengguna yang mengunakan multivitamin dari jenama lain
  3. Tidak menggunakan suplemen

 

 

Jadi,

 

Apa Manfaat dan Kesan Pengambilan Supplemen Dalam Jangka Masa Panjang?

Jika ingin mengetahui lebih detail, rujuk paper yang telah dipublish oleh Dr. Block dan rakan-rakannya di sini.

Tapi di bawah adalah ringkasan Landmark Study yang telah di buat oleh Dr. Gladys Block.

 

landmark-study, Kajian klinikal

 

landmark-study-shaklee

 

 

Hasil Kajian menunjukkan orang yang makan produk Shaklee, tahap kesihatan mereka semakin baik.

 

 

 

Yang paling menakutkan dari hasil laporan ini adalah, mereka yang mengambil supplemen dari jenama lain dalam tempoh masa yang panjang BERISIKO TINGGI malah MENDAPAT penyakit kronik lebih TINGGI dari mereka yang tidak mengambil apa-apa supplemen!!!!

 

 

 

Maksud di sini…kita perlu ambil tahu dan memilih produk yang betul-betul selamat untuk diri kita. Bukan sembarangan supplemen yang boleh masuk dalam badan kita ni tau..Sayanggg la diri kita ni..

 

 

 

Jadi, disebabkan anda semua merupakan orang yang bijak…maka buatlah pilihan yang bijak juga ya..:)

 

 

sharing is caring,pengedar shaklee Kedah,pengedar shaklee Jitra,Alor Setar, Basic H Shaklee

 

Nak Daftar Ahli Shaklee Online? Boleh Klik DI BAWAHjoin shaklee now,daftar ahli shaklee online,daftar ahli shaklee sekarang,pengedar shaklee kedah,pengedar shaklee jitra,pengedar shaklee alor setar,Vivix,Set Berpantang Shaklee,Set mengandung Shaklee, beli shaklee online, cara beli shaklee online 2016

Atau hubungi No mama fas

Hubungi Pengedar Shaklee, daftar ahli shaklee online, daftar shaklee online, beli shaklee online

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
ˆ