Landmark Study Shaklee Bukti Shaklee Terbaik Di Dunia

Assalamualaikum. Sebelum ni mama fas ada share tentang Landmark Study Shaklee yang Pertama DI SINI. Tapi kali ni nak cerita Landmark Study II yang lagi best iaitu pembuktian pada tahap molekular iaitu bukan pada tahap fizikal sahaja. Kajian klinikal kedua ini adalah kajian paling mahal dalam industry supplemen.

 

Landmark study shaklee

 

Landmark Shaklee I  lebih kepada pembuktian yang produk Shaklee benar-benar terbukti SELAMAT diambil dalam jangkamasa panjang malah mampu meningkatkan tahap kesihatan manusia berbanding mereka yang makan supplemen dari jenama lain dan yang tidak mengambil apa-apa supplemen.

 

 

 

Kali ni mama fas nak share pasal Landmark Study II yang lebih PENTING dan TERBAIK untuk kesihatan manusia sejagat. Dalam Vivix ada bahan yang bantu panjangkan telomere. Satu-satunya supplemen di dunia yang ada elongater telomere…:)

 

 

 

Siapa Yang Melakukan Kajian Klinikal  Kedua atau Landmark Study II ini?

 

 

Landmark study Shaklee II

 

Beliau adalah Professor Elizabeth Blackburn iaitu Pemenang Anugerah Nobel dalam Fisiologi atau Perubatan pada 10 Disember 2009 di Stockholm, Sweden. Beliau juga sebenarnya adalah salah seorang dari “ Shaklee Scientific Advisory Board” antara barisan penasihat yang penting untuk segala kajian saintifik Shaklee.
Blackburn berkongsi anugerah itu dengan Carol W. Greider of Johns Hopkins University School of Medicine dan Jack W. Szostak Harvard Medical School.
 

 Apakah Kajian Yang Dilakukan Sehingga Beliau Memenangi  Anugerah  Nobel ?

Telomere

 

Anugerah itu adalah berdasarkan  penemuan beliau bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres dan enzim telomerase itu. Enzim ini yang memainkan peranan penting dalam fungsi sel normal, dan juga dalam penuaan sel dan kanser. Enzim ini dipanggil telomerase dan ia menghasilkan unit kecil DNA yang menutup hujung kromosom yang mengandungi  gen badan. Unit-unit DNA ini dinamakan telomeres  yang melindungi integriti gen dan mengekalkan kestabilan kromosom dan pembahagian sel tepat. Mereka juga menentukan berapa kali sel membahagi dan dengan itu menentukan jangka hayat sel-sel.
“Dari penyelidikan Blackburn sepanjang lebih tiga dekad telah merevolusikan pemahaman saintis cara di mana sel-sel berfungsi. Beliau bersama penemuan telomerase telah mendedahkan satu mekanisme yang memainkan peranan penting dalam menentukan jangka hayat sel-sel, dan juga proses penuaan sel dan kanser.

Shaklee dan Profesor Elizabeth Blackburn

 

 

kajian klinikal shaklee
Shaklee bekerjasama dengan Pemenang Anugerah Nobel, Elizabeth Blackburn dari Universiti California, San Francisco, bagi mengetahui  dan menemukan bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres dan telomerase enzim.

 
Dalam Kajian Klinikal Shaklee Kedua atau Landmark Study Shaklee II, kajian ini lebih kepada DNA dan panjang umur yang melibatkan 107 peserta Shaklee yang telah mengambil supplemen Shaklee (Vitalizer, Vivix dan Cinch) selama kira-kira lima tahun, serta sekumpulan pengguna yang tidak mengambil supplemen.

 

Keputusan awal kajian ini adalah sangat menarik.

 

Iaitu berkaitan Telomeres. Telomeres adalah penanda biologi penuaan.

 

 

 

Apa itu Telomere?

 

Telomere.

Telomere adalah bahan penutup DNA yang melindungi data genetik kita dan membolehkan sel-sel kita membahagi dengan sempurna. Dikatakan jika kalau telomere pendek maka umur pun pendek sebab DNA senang terurai dan berterabur malah boleh menyebabkan melekat antara satu sama lain, kecelaruan maklumat genetik seterusnya menyumbang kepada penyakit kanser, penyakit-penyakit lain.

 

 

 

Kalau Telomere panjang maka DNA tahan lama dan umur panjang. Maksudnya di sini adalah, jika penutup kromosom rosak, unit DNA yang sentiasa membahagi dan membahagi dalam sel akan turut rosak dan menjadi penyebab kepada timbulnya penyakit dan penurunan tahap kesihatan seseorang.

 

 

 

Kalau DNA terurai dan berterabur, maka sel pun rosak dan musnah. Bila sel mati dan musnah dengan cepat maka tisu pun mati, organ jadi rosak , sistem pun rosak dan gagal berfungsi dengan sempurna seterusnya jika berlarutan manusia pun akhirnya meninggal dunia.

 

 

 

Na’uzubillah. Namun segalanya dengan kehendak Allah. Ajal maut urusan Allah. Kena ingat tu. Tapi ini adalah antara kajian bilamana berlaku kerosakan kepada DNA kita maka inilah seterusnya yang berlaku.

 

 

 

Jangka hayat satu kromosom bergantung kepada berapa panjang saiz telomere tersebut. Kalau telomere panjang, maka kromosom akan hidup lama, secara automatik sel menjadi sihat dan hidup lama. Tisu akan jadi sihat, organ pun sihat serta berfungsi dengan baik, sistem sihat akhirnya manusia pun akan jadi sihat. Maka manusia pun terpelihara dari penyakit kronik seperti Kanser, Diabetis dan sebagainya.

 

 

 

Itulah sebab dan mengapa Vivix Shaklee sentiasa di hati pengguna tegar produk Shaklee. Ia sangat-sangat membantu bukan sahaja kita yang sihat dilindungi lagi dari sebarang penyakit. Malah, paling istimewa ia juga dapat membantu mereka yang mengalami masalah kronik melalui fasa hidup mereka dengan gembira setelah berjaya meningkatkan semula tahap kesihatan mereka. 🙂

 

 

 

Sempena Bulan Januari ni, Shaklee bermurah hati menjadikan Vivix antara produk promosi Bulan Januari 2017. 🙂

 

 

 

Hubungi mama fas untuk maklumat lanjut ya!!

012-4686513

012-4686513

012-4686513

 

Promosi Vivix Beli 7 pada harga 6..

Promosi Vivix beli 2 DISKAUN lagi 5%

 

 

sharing is caring,pengedar shaklee Kedah,pengedar shaklee Jitra,Alor Setar, Cara menaikkan semangat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

ˆ