Pengalaman Pesakit SLE Menggunakan Vivix Shaklee

Vivix Shaklee

Alhamdulillah. Pada 14hb November 2016, mama fas diberi peluang oleh Allah untuk membantu seorang pesakit SLE yang terpaksa menjalani rawatan dialisis ekoran kegagalan fungsi buah pinggang. Mama fas telah dihubungi oleh Pakcik Wan untuk bertanyakan berkenaan produk Vivix Shaklee yang dikatakan dapat membantu isu yang dialami oleh anaknya.

Vivix Shaklee, pengalaman pesakit SLE

 

Sebenarnya pesakit SLE tersebut adalah anak kepada Pakcik Wan bernama Nur Hafizah yang baru berusia 22 tahun. Tahun ini merupakan tahun akhir pengajian Hafizah dan bakal menduduki peperiksaan. Tapi apakan daya, akibat serangan SLE, Hafizah terpaksa menangguhkan pengajiannya. Sudah pelbagai ikhtiar dilakukan dan pelbagai produk diusahakan. Tapi, belum berhasil. Kali ni Pakcik Wan nak ikhtiar menggunakan produk Shaklee pula iaitu Vivix Shaklee.

 

 

Cuma, Pakcik Wan belum bersedia untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee sebab beliau nak tengok dulu perubahan anaknya. Pada hari tersebut mama fas berada di Penang dan kebetulan memang nak balik Jitra sebab suami mama fas akan balik ke KL malam tu. Malam tu juga Mama fas hantarkan Vivix Shaklee ke Pakcik Wan di Hospital. Alhamdulillah, setelah berbual panjang, bertanya itu dan ini…Pakcik Wan dengan wajah tenang bersetuju untuk ikhtiar Vivix buat anaknya dengan keyakinan bahawa segalanya dengan izin Allah jua yang Maha Menyembuhkan.

 

 

Menurut Pakcik Wan, anaknya waktu tu memang dalam keadaan letih melampau, tidak lalu makan serta sedikit meracau. Kalau boleh siapa pun dia taknak jumpa..seakan rimas. Cuma apa yang Pakcik Wan harapkan, anaknya kembali bertenaga dan kalau boleh kesihatan anaknya kembali baik dan buah pinggang anaknya dapat berfungsi semula seperti sediakala. Kerisauan hati seorang ayah bertambah, kalau keadaan anaknya semakin buruk.

 

 

Boleh dikatakan hari-hari mama fas berhubung dengan Pakcik Wan. Pakcik Wan sendiri akan update perkembangan anaknya dan bertanyakan panduan makan Vivix Shaklee.

 

 

Alhamdulillah, seawal hari pertama ambil, esoknya Pakcik Wan bagitau anak ada perubahan positif. Badan kurang letih..dah tak meracau lagi. Cuma sesi dialisis masih dilakukan.

 

 

Hari demi hari, habis botol pertama. Pakcik Wan menghubungi untuk memberitahu anaknya ada perkembagan positif. Kali ni Pakcik Wan mahukan sebotol  lagi Vivix Shaklee dan terus Daftar Ahli Shaklee untuk lebih penjimatan.

 

 

Kali ketiga dihubungi adalah pada 28 Disember 2016. Kali ni adalah untuk kali ketiga Hafizah, anak Pakcik Wan ambil Vivix. Perkara yang menggembirakan adalah bilamana Pakcik Wan maklumkan yang anaknya bertambah sihat dan tidak lagi perlu menjalani dialisis.

 

 

Perasaan mama fas waktu sangat-sangat bersyukur. Lihat wajah Pakcik Wan gembira, lagi la mama fas gembira. Tiada yang lebih menggembirakan bila dapat membantu orang lain dapat menikmati kehidupan yang lebih baik.

 

 

Memang tiada bukti whats app atau gambar bersama Pakcik Wan. Hal ini kerana kami hanya berhubung melalui telefon. Bila jumpa pun, selalu terlupa nak ambil gambar…hihi.. Jadi, hanya kisah saja yang boleh mama fas sampaikan..:)

 

 

Jika anda ada kenal sesiapa saja, samada sahabat handai, atau ahli keluarga yang kini sedang mengalami dan menghidapi SLE bolehla war-warkan kepada mereka. Semoga mereka juga dapat menjalani kehidupan yang lebih baik.

 

 

Selain Vivix, ada lagi produk Shaklee yang dapat membantu pesakit SLE. Antaranya, PHYTOCOL ST, OmegaGuard, GLA Complex.

 

 

Sebaiknya anda perlu menghubungi Perunding Shaklee agar mendapat maklumat dan panduan yang betul.. In shaa Allah.

 

PENGEDAR VIVIX SHAKLEE KEDAH

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

ˆ