Pengedar Shaklee Langkawi Untuk Warga Langkawi

pengedar-shaklee-langkawi-shaklee-langkawi-pengedar-shaklee-di-langkawistokis-langkawi

Pengedar Shaklee Langkawi !!

Alhamdulillah, bagi anda yang mencari-cari seorang Pengedar Shaklee Langkawi, kini anda tidak perlu lagi risau. Kini, anda boleh menghubungi Pengedar Shaklee Langkawi Puan Ct Zainab untuk mendapatkan produk.. 🙂

 

 

pengedar-shaklee-langkawi-shaklee-langkawi-pengedar-shaklee-di-langkawistokis-langkawi

Pengedar Shaklee Langkawi

 

Pengalaman beliau yang mengalami kejadian luka episiotomi yang terbuka ketika berpantang menjadikannya sangat pakar dalam Set Berpantang Shaklee . Tanyalah beliau sekiranya anda ingin mendapatkan Set Shaklee lepas anda bersalin nanti. In shaa Allah beliau akan beri konsultasi terbaik buat anda.

 

 

Jom kita baca Pengakuan dari ibu muda ini berdasarkan pengalaman beliau. Testimoni ini diambil dari Facebook Ct Zainab sendiri. Anda juga boleh baca DI SINI.

 

‘Assalamualaikum. 🙂
Sharing khas buat para wanita especially ibu2 dan bakal ibu.
*awas post ini panjang*

Saya lahirkan Adam Daniyal secara normal pada 15.05.16 tapi still dapat jahitan episiotomi (teknik potong kawasan antara bawah faraj dan lubang bontot bagi memudahkan baby keluar)

Dia punya experienced bersalin pehh! Memang serik beb. *tapi sekarang macam dah tak berapa nak serik* kah!

Masa berpantang, semua berjalan lancar. Until 7th day, nurse yg dtg check up kat rumah kata, eh zainab, jahitan awak macam terbuka sikit la…

Whaaaaatttttt???? Gelabah itik dah time tu! Dah nak masuk seminggu kot apa yg nak terbuka lagi pulak?? Sepatutnya dah nak kering epi tu. *nangis ketakutan*
Hanya para ibu sahaja yang akan faham ketakutan jahitan epi terbuka.

Pergi klinik jumpa doc and dia kata benang terbuka sikit je.. dia suggest tak perlu jahit balik. Dia pun risau kalau trauma. Sebab jahit balik luka episiotomi adalah double triple sakit dari biasa ok! *memang ada kes trauma mcm ni tau* Dia suruh jaga dgn lbh berhati2 dan byk kan makan protein, sayur dan buah yg ada vit C. Sebab vit C membantu mempercepatkan luka sembuh. Lega rasa. Tapi balik dr klinik tu terus call along (my sister). Cerita kat dia sambil melalak lalak menangis dalam kereta. Husband teman kat sebelah masa tu. Memang menangis sesungguh sungguhnya. Bukan sebab sakit. Tapi sebab takut. Takut gila kalau kena jahit balik! Kau ghasa??

Dipendekkan cerita ngeri ni, * kerana terlalu ngeri* kah! Hari ke 10, akhirnya jahitan terbuka habis! *nangis ketakutan kuasa dua*
Doc klinik suruh pergi hospital jahit semula.

Haritu jugak husband bawak pergi hospital dan terus jahit. Lama tak lama dalam 15 minit jugak la doc tu menjahit. (Ini lah 15 minit paaaaaling lama dalam hidup) Dia punya rasa sakit… peh! lebih baik tak yah cerita. Panjang sgt dah post ni. Haha. Tapi just bayangkan kulit ehem2 korang kena jahit macam jahit kain tu.. dalam keadaan sedar (bius pun masih terasa sakitnya). giteww..
Tapi waktu jahit tu tak nangis pun. Acah acah tabah ! Sebab memang dah redha. Hanya lailahaila anta tak lekang dari mulut. Lepas jahit, siap sengeh2 sengkuang lagi sembang dengan doc.

Balik rumah baru terasa nyut nyut tempat jahitan tu. Double triple sakit. Bayangkan nak duduk pun sakit. Sampai nak makan pun lagi rela berdiri. Susukan adam berdiri. Kencing berdiri. Berak pun nyaris berdiri. Dengan sembelit lagi ! Ni pun lagi satu ngeri *tak kuad betul hakak* Tiap malam nangis kat husband. Siap mintak maaf hujung rambut hujung kaki. Halal makan minum blablabla. Takut kot ada dosa sengan husband sampai Allah uji sakit gini.

Tapi setiap ujian itu ada pengajarannya. Ada manisnya. Kali ni saya lebih berjaga2. Terhegeh2 search ada tak cara bantu sembuhkan jahitan episiotomi dgn cepat. Dan alhamdulilah Allah bagi solution. Ramai and almost everyone suggest makan supplement dari Shaklee. Search punya search and I decide to take VITAMIN C and OSTEMATRIX dari Shaklee. Sebab??
VIT C memang sifatnya MEMPERCEPATKAN LUKA PULIH. Sbb tu doc pun bg vit c hospital. Ibu berpantang elok makan buah sunkist banyak2 sebab kaya vit c.

Ostematrix pula mbantu sistem pencernaan bkerja dgn lebih baik. ELAK SEMBELIT! Tu yg penting. Sembelit boleh buat jahitan terbuka semula ye..

Kalau dulu hari ke 10 pun jahitan boleh terbuka balik, tapi kali ni hari ke 9 je jahitan dah baikk! Dah baikk ok! Ya Allah dia punya lega dan bersyukur time tu, tak dapat di gambarkan.

Sejak dari tu la saya sedar bahawa pentingnya badan kita diberi bantuan suppliment. Sbb kdg2 kita makan pun ikut sedap perut je, jadi badan tak dapat nutrient sckupnya untuk cell bkerja dgn lbh baik. Sebab itu la ramai pakar kesihatan suggest ambilah supp utk bantu badan kita lbh sihat.

Shingga hari ini masih lg makan vit c dan ostematrix shaklee. Rasa badan best sgt2! Nak lagi ostematrix. Pola berak elok je hari2. Senang hati woo.. hehe.

Dari kejadian ngeri tu, saya decide utk lebih jaga kesihatan. Seriously! Sebab bila kita sakit *yg rasa mcm takde harapan lagi* barulah kita tahu betapa nikmatnya sihat itu. Jadi jomlah sama2 jaga badan baik2. Bantulah badan kita dapatkan nutrients secukupnya..

Jadi pada wanita2 ibu2 sekalian, ingat waktu berpantang bukan main2 ye.. jagalah badan sebaik mungkin sebab nak pakai lama kan.. Jadi jika, jika ada yang nak saya bantu dapatkan VIT C dan OSTEMATRIX Shaklee atau apa2 suppliment shaklee, boleh pm or contact saya terus. Ni bukan iklan jualan ye tapi sharing ikhlas dari hati! Gitew..
So if u need help, im here to share the knowledge !

Siti Zainab 01135546004
Pengamal tegar shaklee dari pengalaman sendiri’

 

 

 

Sekiranya ada sesiapa yang tinggal area Langkawi dan memerlukan produk Shaklee bolehlah hubungi beliau di talian di bawah.

.

Atau jika anda sedang dalam percutian di Langkawi dan kebetulan memerlukan produk Shaklee, hubungilah Pn Ct Zainab ya selaku Pengedar Shaklee Langkawi, Kedah.

.

.

PENGEDAR SHAKLEE LANGKAWI

Ct Zainab | 011-35546004

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
ˆ