Vivix Shaklee Sumber Resveratrol Dari Campuran Ramuan Hebat

Vivix Shaklee dengan ramuan terbaik

Salam Sihat, Salam Bahagia,

Pengenalan hari ini ialah berkaitan Vivix Shaklee. Apakah itu Vivix Shaklee?. Vivix Shaklee ialah minuman campuran botani revolusi terbaru di dalam pemakanan resveratrol dan polifenol.

Vivix Yes Pack, daftar ahli shaklee percuma, free postage,pengedar shaklee,pengedar shaklee jitra,pengedar shaklee kedah,pengedar shaklee alor setar, Vivix Shaklee

 

Ada 4 ramuan hebat yang terdapat dalam Vivix  Shaklee. Ia mengandungi campuran unik botani Anggur Muscadine, Elderberi Eropah, Polygonum Cuspidatum dan Lobak Ungu yang kaya dengan resveratrol dan polifenol.

 

 

Ramuan dalam Vivix Shaklee

 

Vivix Shaklee merupakan satu paten tertunda yang hebat . Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya EKSKLUSIF untuk Shaklee. Hampir 200 ujian dilakukan dan ada penambahbaikan dalam setiap proses penghasilan produk. Maka terhasillah Vivix Shaklee yang kini telah membantu ramai orang menjadi sihat. In Shaa Allah.

 

 

Sehingga kini , TIADA  produk lain yang mengandungi kepekatan antioksida yang sangat tinggi sehingga 6000 ORAC per sudu teh selain Vivix Shaklee.

 

 

Jom Kita berkenalan dengan ramuan-ramuan hebat yang merupakan sumber resveratrol dan polifenol dalam setiap botol Vivix Shaklee ni ye……:)

 

 

 

Muscadine Grapes

 

Anggur Muscadine adalah ramuan utama dalam Vivix Shaklee. Saiznya adalah lebih kurang sebesar biji bola golf. Ia telah ditemui pada tahun 1810 di North Carolina, yang tumbuh liar di hutan. Anggur ini berasal dari tenggara Amerika Syarikat dan telah menyesuaikan diri dengan keadaan yang panas lembap di rantau itu.

 

supergrapes

 

Para penyelidik telah mengenal pasti sebanyak 88 sebatian antioksidan yang berbeza dalam anggur muscadine. Tujuh belas sebatian adalah unik untuk anggur muscadine. Anggur muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak ditemui di dalam anggur jenis lain dan menunjukkan ciri-ciri yang membantu menghentikan kimia penyebab perkembangan sel-sel abnormal, sebagai anti bakteria dan anti virus.

 

 

muscadine grapes,anggur muscadine,Vivix Shaklee,ramuan Vivix,

 

 

Rajah menunjukkan betapa tingginya kandungan antioksida yang terkandung di dalam anggur muscadine berbanding buah-buahan lain. Kandungan yang tinggi inilah yang menyediakan lebih banyak faedah kesihatan.

 

 

orac of muscadine grapes

 

Europe Elderberry

 

Elderberries telah menjadi ubat tradisional selama berabad-abad di Amerika Utara, Eropah, Asia Barat, dan Afrika Utara. Elderberry bermanfaat dalam menurunkan kolesterol, memperbaiki penglihatan, meningkatkan sistem imunisasi, meningkatkan kesihatan jantung dan untuk batuk, selesema, flu, jangkitan bakteria dan virus dan tonsilitis.

 

 

european elderberry,Vivix Shaklee

 

Bioflavonoids dan lain-lain protein dalam jus memusnahkan keupayaan virus demam dan selsema menjangkiti sel. Orang dengan selsema yang mengambil jus elderberry melaporkan simptom kurang teruk dan berasa lebih baik dengan lebih cepat daripada mereka yang tidak mengambilnya. Jus Elderberry telah digunakan untuk merawat wabak selesema di Panama pada tahun 1951.

 

 

Kajian para saintis juga menunjukkan anthocyanin elderberry meningkatkan fungsi imun dengan meningkatkan pengeluaran cytokines. Ia merupakan protein unik yang bertindak sebagai ‘utusan’ dalam sistem imun untuk membantu mengawal tindak balas imun, seterusnya membantu untuk mempertahankan badan terhadap penyakit.

 

 

Ekstrak elderberry juga mengurangkan pengoksidaan kolesterol lipoprotein berketumpatan rendah (LDL). Pengoksidaan kolesterol LDL merupakan faktor penyumbang kepada penyakit kardiovaskular.

 

 

Lobak Ungu (Purple Carrot)

 

 

Lobak ungu mengandungi antioksidan yang lebih tinggi dari lobak merah dan mempunyai ciri-ciri anti-radang. Ini membuatkan ia sangat berguna dalam rawatan artritis. Didapati ia juga mengandungi cirri-ciri anti-virus, antiseptik dan antimikrob, dan mengandungi antikarsinogen dan beta kerotena.

 

 

purple carot,lobak Ungu,Vivix Shaklee
Antikarsinogens membantu mengurangkan risiko kanser dan juga membantu untuk melawan sel-sel kanser yang sedia ada di dalam badan kita. Lobak ungu juga cemerlang dalam menentang virus serta jangkitan bakteria, seperti selesema, campak dan jangkitan dalaman saluran kencing, mulut dan perut.

 

 

Lobak ungu mengandungi dos yang tinggi Vitamin A, yang membantu untuk mengelakkan arteri tersumbat dan dengan itu membantu mencegah strok. Ia juga mengandungi vitamin B, C dan E serta pectate kalsium, yang merupakan sumber serat yang sangat baik, dan ia membantu untuk menurunkan paras kolesterol.

 

 

Lobak ungu juga terkenal untuk menyuburkan rambut, kulit dan kuku, dan juga sangat membantu dalam meningkatkan kualiti susu ibu. Ia juga mengandungi satu bentuk kalsium yang lebih mudah dihadam oleh badan kita berbanding sumber-sumber lain . Akar lobak telah lama digunakan dalam merawat parasit usus, pencernaan, isu-isu tonsil dan sembelit.

 

 

Pada masa dahulu, ia telah digunakan sebagai ubat untuk merawat hampir semua penyakit.
Kajian juga menunjukkan bahawa jus lobak ungu dapat menurunkan tekanan darah , menstabilkan gula darah, dan membantu dalam memerangi penyakit hati dan penyakit jantung.

 

 

 

Japanese Knotweed (Polygonum Cuspidatum)

 

 

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak faedah kesihatan dan digunakan di dalam makanan tambahan anti penuaan seperti resveratrol dan banyak ubat-ubatan tradisional Cina. Para saintis telah menjalankan banyak ujian yang menyimpulkan resveratrol yang membantu melambatkan proses penuaan, mengurangkan kolesterol, tekanan darah rendah, meningkatkan prestasi olahraga, dan menggugurkan kilo yang tidak diingini.

 

 

 

polygonum cuspidatum,Vivix Shaklee

 

Macam mana? Dah tau kan kenapa Vivix Shaklee ni sangat bagus. 🙂

 

Sebab ramuan yang terkandung dalam SEBOTOL VIVIX SHAKLEE tu TERBAIK  daaa …  🙂

 

 

sharing is caring

 

 

 Beli 2 Botol Vivix Shaklee

PERCUMA KEAHLIAN yang bernilai RM 69

PERCUMA POS

DAPAT REBAT TUNAI RM 35 ++

 

Caranya??

Hubungi Pengedar Shaklee Kedah, Jitra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

ˆ